Over ons

historie

Ons koor is in september 2002 opgericht door Wil Robijn. Zij stond op de wachtlijst bij een ander koor en vond dit te lang duren. Zij bedacht om zelf een koor te beginnen. Wij zijn toen begonnen met 17 dames. Ook nu nog zijn er uitsluitend dames lid van ons koor.

Met de dames van het eerste uur werd besloten om het koor Gedeelde Smart te noemen. Een mooie naam om te benadrukken dat de mens niet alleen hoeft te staan in moeilijke tijden. Het spreekwoord zegt niet voor niets “Gedeelde smart is halve smart”.

Na maanden van oefenen volgde in juni 2003 ons eerste optreden in Spakenburg. Enthousiaste reacties en een geweldig stukje in de krant zorgden voor een uitbreiding van het koor naar 30 dames.

Logo Gedeelde Smart
Lange Jan

Supertrots waren wij in 2004 dat wij gevraagd werden om mee te doen aan het Amersfoorts Smartlappenfestival “Smart in ’t Hart”.

Sindsdien is Gedeelde Smart een vast onderdeel van dit jaarlijks terugkerende festival. Leden van ons koor werken ook al jaren geheel vrijblijvend met veel plezier mee aan het maken van het jaarlijkse Smartsieraad dat hoort bij dit festival.

30Bijna 20 jaar na oprichting bestaat ons koor nu uit 45 dames, 1 dirigent en 2 accordeonisten.

Iedere dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur repeteren wij in de Koperhorst te Amersfoort.

Gedeelde Smart

Muzikale (bege)leiding

Karin Brons

Karin Brons

accordeoniste

Joke Marcus

Joke Marcus

dirigente

Carla Wantenaar

Carla Wantenaar

accordeoniste

In de beginperiode was Joke van de Wissel dirigente. Zij werd opgevolgd door Ria Aukes. Inmiddels is Joke Marcus al meerdere jaren onze dirigente. Muziek is altijd haar passie geweest.

Jaren geleden ging zij bij een koor zingen. Dit wilde zij graag combineren met haar ervaring om voor een groep te staan en is daarom een opleiding koordirigent gaan volgen.

Wie aan smartlappen denkt, denkt aan Johnny Jordaan. En wie aan Johnny Jordaan denkt, denkt aan ….. een accordeon! Wij zijn dan ook superblij dat wij al vanaf het prille begin een accordeonist hebben voor de muzikale begeleiding.

Op de markt in Laren zag een koorlid een optreden van een accordeonist. Deze werd gevraagd of hij het zag zitten om een pas opgericht smartlappenkoor vol vrolijke, enthousiaste dames te versterken. “Onze Roel” kwam kijken bij een repetitie en is toen niet meer weggeweest.

Inmiddels hebben wij maar liefst 2 accordeonisten die voor de muzikale begeleiding zorgen: Karin Brons en Carla Wantenaar.

agenda

Gedeelde Smart bestuur

Wij treden regelmatig op bij Festivals door het hele land. Onderstaand onze optredens van 2024

13 en 14 april 2024

24 mei 2024

Smartlappenfestival Amerfoort

Optreden in de Koperhorst (besloten)

Gedeelde Smart Amersfoort:

een KEI van een koor!